Dr. Péchy László

11. számú választókerület

Fogadóóra (előzetes telefon-egyeztetést kérünk: 375-7411, 0620-5399-330) :

FIDESZ Iroda minden hó második szerda 17.00

 

Végzettségemet tekintve mérnök, szaküzemgazdász vagyok. A kerületben születtem, családom, nagyszüleim, szüleim is itt laktak és laknak a Hegyvidéken. A Soproni Egyetemen végeztem erdőmérnökként, ezt követően a Külkereskedelmi Főiskola nemzetközi marketing szaküzemgazdász szakán is diplomáztam. 1995-ben Kanadában az ACADIA Egyetem gazdasági vezetőképző szemináriumát végeztem el. Tudományos fokozatot Sopronban, a Nyugat-Magyarországi Egyetemen szereztem 2012-ben.

A rendszerváltáskor egyetemi hallgatóként Sopronban kezdtem a közéleti tevékenységet. Itthon, a Hegyvidéken 1993-tól kapcsolódtam be a helyi közéletbe. Négy év külsős bizottsági munka után 1998 óta vagyok a Hegyvidék egyéni körzetben választott önkormányzati képviselője. Az elmúlt években a Városépítési és Városfejlesztési, a Pénzügyi, valamint a Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottság munkájában vettem részt, jelenleg is ez utóbbi két bizottságban dolgozom.

Családi kötődésem miatt is különösen foglalkoztatnak a határon túli magyarság kérdései. Szabadidőmben egyik kedvenc elfoglaltságom a történeti épületek kutatása, elnökségi tagja vagyok a Magyar Kastélyok és Kúriák Egyesületének, ahol a határon túli műemlék épületek sorsát kisérem figyelemmel.