Dr. Gidófalvy Dénes

Fogadóóra: Egyeztetés alapján

Itt jelentkezhet a fogadóórára!

 

1978-ban Budapesten születtem egy székely eredetű ötgyermekes család legifjabb tagjaként. Szüleim családjai már hegyvidéki polgárként élték itt mindennapjaikat, megtapasztalva a háború, majd a forradalom borzalmainak viszontagságos időszakát. Fiatalkorom legszebb emlékei mind a kerülethez kötődnek, hiszen életem összes lényeges szereplője – a család, a templom, az iskola, a sport és a barátok – a Városmajorban és annak vonzáskörzetében helyezkedett el. Az itt megtapasztalt értékek a mai napig erősen meghatározzák az életemet. Már fiatalon fontosnak tartottam, hogy kivegyem a részem a közös feladatokból. Aktív szerepet vállaltam a helyi plébánia közösségi életében, így az ottani barátaimmal egyebek mellett beteglátogatásokat és a határontúliak megsegítését célzó programokat szerveztünk.

Középiskolai tanulmányaimat az akkor még Kaffka Margitról elnevezett gimnázium első egyházi osztályában kezdtem. Első diplomámat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi, a másodikat ugyanezen intézmény Jogi Karán szereztem, és eközben két évig történelmet is hallgattam az ELTE-n. 2003 óta a közigazgatásban tevékenykedem, 2010-től négy éven keresztül pedig külsős képviselőként segítettem a hegyvidéki önkormányzat Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottságának munkáját. 2014-es önkormányzati választásokon Hegyvidék 9.sz. körzetében nyertem el a választópolgárok bizalmát.

Mivel abban a szerencsés helyzetben lehetek, hogy sosem kellett túlságosan eltávolodnom az egykori szülőháztól, ez a környék nem pusztán a távoli, megszépült emlékek, hanem a jelen tevékenységeinek is a terepe. Lakókörnyezetünk, az épített környezet és fennálló természetvédelmi értékeink, parkjaink szakszerű gondozását, az utókor számára való megőrzését fontos feladatnak tartom, akárcsak a Hegyvidék közösségi életét szolgáló értékközpontú kulturális és egészségápoló sportélet alakítását.

Szabadidőmet a sport, a kultúra, a barátok és a család között igyekszem igazságosan megosztani. Még gyerekként, a BSE vörös salakján kezdtem teniszezni, és a sportág iránti lelkesedésem azóta sem csökkent. A tenisz mellett rendszeresen futok, focizom és fallabdázom is. Noha a zeneiskolai hat év alatt megszerzett zongoratudásom már jócskán megkopott, továbbra is szívesen járok koncertekre, és a múzeumok, színházak, antikváriumok és történelmi nevezetességek világában is szenvedéllyel merülök el. Szeretem a természetet, Erdélybe pedig évente ellátogatok, mondhatni „hazatérek”, hiszen Gidófalvát második otthonomnak tartom. Polgári és konzervatív mivoltomat mások megértése, tolerálása és mindenkor az együttműködés lehetőségének keresése jellemzi.