Dr. Harmos Andrea

1. számú választókerület

dr.HarmosAndrea

Pesterzsébeten születtem 1963-ban. 1982-ben érettségiztem, majd a Semmelweis Orvostudományi Egyetemre nyertem felvételt. Pályaválasztáskor meghatározó volt számomra, hogy szüleim, nagyszüleim is az egészségügyben dolgoztak.

1989-ben végeztem a SOTE Általános Orvostudományi Karán, ekkor költöztem a Hegyvidékre. 1993-ban neurológus szakorvos lettem. 1995-ben munka mellett, posztgraduális képzés keretében, a Külkereskedelmi Főiskola külgazdasági szakán tanultam. Később, a kórházi orvosi gyakorlat tapasztalatait és gazdasági ismereteit kamatoztatva, egy rákellenes civil szervezet rehabilitációs központja orvos-igazgatójának választottak. Több mint húsz éve szakorvosként végzem a munkámat. Nagylányaim jelenleg egyetemisták, kislányom 6. osztályos tanuló.

1998-ban csatlakoztam a Fidesz kerületi csoportjához. Még ugyanabban az évben önkormányzati képviselővé választottak a XII. kerületben. Tizenhét éve látom el az egészségügyi bizottság vezetői tisztségét, 2010–2014 között egészségügyi tanácsnok voltam. Hosszú évek óta az oktatási és kulturális bizottság tagjaként is dolgozom.

Az elmúlt huszonegy évben lehetőségem volt ciklusokon átívelő programok megvalósításában részt venni az Önök bizalmából. Remélem, képviselői munkámmal továbbra is hozzájárulhatok a Hegyvidéki Önkormányzat testületének eredményes működéséhez!

 

Pokorni Zoltán:

„Harmos Andrea pozitív gondolkodása, konzervatív értékrendje és az emberekért, a jó ügyért való céltudatos tenni akarása példaértékű. Nyugodt, kedves, megbízható képviselőtárs, aki mindig lelkiismeretesen végzi munkáját, és igyekszik segíteni a körzetében élőknek.”