Sikota Krisztina

4. számú választókerület

Sikota Krisztina

Tanár vagyok, két gyermek édesanyja. 1967-ben születtem a XII. kerületben. Itt nőttem fel, itt jártam iskolába. Sok emlék, régi barátság köt a kerülethez. Ezt a kötődést gyermekeim még szorosabbra fűzték, hiszen ők is itt jártak óvodába, iskolába.

Egyetemi tanulmányaimat az ELTE-n, valamint a jénai és a bécsi egyetemen folytattam, 1991-ben történelem–német szakos tanárként szereztem diplomát. 2015-ben végeztem a Moholy Nagy Művészeti Egyetem posztgraduális képzésén kultúramenedzsment szakirányban. 2015-ben a megújult Várkert Bazár kulturális igazgatójaként kezdtem el munkámat.  Ez év elején megtisztelő és nagy kihívást jelentő feladatot kaptam: a Hauszmann Program keretében megújuló Budavári Palotanegyed kulturális és turisztikai fejlesztését irányíthatom.

Szüleimtől tanultam, hogy tehetségünket, megszerzett tudásunkat felelősségteljesen kell használnunk a közösség javára is, ezért vállaltam nyolc évvel ezelőtt a képviselőjelöltséget. Az otthonról hozott közéleti elkötelezettségemnek köszönhetően több civil szervezet (Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesület, Svábhegyi Hagyományőrző Egyesület, Bókay Gyerekklinikáért Alapítvány) munkájában is aktívan részt veszek.

Az elmúlt négy évben az önkormányzat oktatási és kulturális bizottságának elnökeként igyekeztem minél szorosabb kapcsolatot ápolni kerületünk oktatási és kulturális intézményeivel, valamint sportlétesítményeivel. A tulajdonosi és városfejlesztési bizottság tagjaként nagy gondot fordítottam a körzetemben lévő társasházak érdekeinek képviseletére.

Az elkövetkező években is azon szeretnék dolgozni, hogy a Hegyvidék továbbra is az a kerület maradjon, ahol jó élni!

Pokorni Zoltán:

„Sikota Krisztina több mint egy évtizede vesz részt a hegyvidéki kulturális élet szervezésében. Képviselőként és rendszeresen tartott fogadóóráin a hozzá fordulók legapróbb ügyeivel is igyekszik lelkiismeretesen foglalkozni, próbálja segíteni őket, hogy könnyebben eligazodjanak a közigazgatás útvesztőiben.”