Kovács Lajos

8. számú választókerület

KovácsLajos

Feleségemmel és két gyermekünkkel a Hegyvidéken élünk. Először a Janus Pannonius Tudományegyetemen, történelem szakon szerzett bölcsész végzettséggel álltam munkába. Ezt követően, 2001-ben kereskedelmi közgazdász diplomával, majd a BKÁE Vezetőképző intézetének egyetemi kurzusán szerzett tapasztalatokkal gazdagodva kezdtem dolgozni a Hegyvidéki Önkormányzatnál.

A 2006–2010-es választási ciklusban egyéni képviselőként szereztem mandátumot, és az önkormányzat alpolgármestereként a szociális és egészségügyi terület, a városrendezés és a városüzemeltetés napi feladataiért tartoztam felelősséggel. A 2010–2014-es és a 2014–2019-es választási ciklusban egyéni képviselőként és a kerület alpolgármestereként folytathattam a megkezdett munkát. A főállású megbízatásomat 2015-től társadalmi megbízatásra váltottam. Alpolgármesterként igyekszem hatékonyan menedzselni a kerület „zöld” programjait.

Több hazai és nemzetközi szervezetben képviselem a környezetvédelem és önkormányzatiság kerületi érdekeit. Büszke vagyok arra, hogy részem lehetett számos olyan önkormányzati projektben, amilyen például a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés megszervezése, a Hegyvidék kártya bevezetése, a hegyvidéki klímavédelmi programok elindítása, a közintézményeink megújuló energetikai fejlesztéseinek koordinálása vagy éppen a 2005 óta sikeresen működő számítógépes tanfolyam elindítása nyugdíjas polgáraink számára.

Elnöke vagyok a Klímabarát Települések Szövetségének, képviselője az Európa Tanács Önkormányzati Kongresszusának és állandó tagja a Current Affairs bizottságának.

Köszönöm az eddigi támogatásukat és remélem a jövőben is megtisztelnek bizalmukkal!

 

Pokorni Zoltán:

„Kovács Lajos nyugodt, diplomatikus stílusával még a legindulatosabb vitapartnereket is képes megbékíteni, mindezt pártatlanul, higgadtan, őszinte szavakkal. Szinte észrevétlenül segít abban, hogy a vitatkozók végül maguk döntsenek a problémás kérdésekben. Elkötelezett védője a zöld értékeknek. Büszkék vagyunk arra, hogy évek óta elnöke a Klímabarát Települések Szövetségének.”