Fonti Krisztina

7. számú választókerület

FontiKrisztina

Budapesten születtem 1968-ban. Az I. kerületben nőttem fel, de gyerekkorom óta sok szállal kötődöm a Hegyvidékhez. Ide jártam óvodába, sok barátom, ismerősöm él itt. Huszonegy éve lakom a kerületben, itt élem mindennapjaimat, az itteni kis üzletekben vásárolok nap mint nap, és rendszeresen igénybe veszem a helyi szolgáltatásokat. Szeretem a Hegyvidék családias hangulatát, hogy nyugodt, biztonságos, élhető környezetet biztosít számunkra.

Két, mára már felnőtt gyermekem van, a szabadidőm legnagyobb részét a családommal töltöm. Sokat sétálunk a kutyánkkal, kirándulunk, és ha tehetjük, utazgatunk, járjuk az országot. 

Nagyon szeretek olvasni, táncolni, moziba, színházba, múzeumba, koncertekre járni. A testi, lelki, szellemi kiegyensúlyozottság megtartásához elengedhetetlennek tartom a sportolást, rendszeresen járok úszni. 

Első diplomámat az ELTE BTK-n szereztem magyar–olasz szakos középiskolai tanárként, majd néhány év elteltével a Külkereskedelmi Főiskola marketingkommunikáció szakán posztgraduális közgazdász diplomát kaptam.

Évekig dolgoztam nyelvtanárként, először három évig Rómában, majd Budapesten. 2000-től tudományos konferenciák szervezésével és többnyelvű kiadványok szerkesztésével foglalkoztam. Számos jelentős tanulmánykötet létrehozásában vettem részt.

2006 óta vagyok önkormányzati képviselő, 2010-től a Hegyvidék alpolgármestereként dolgozom. Az oktatás-nevelés, a közművelődés, az egyházi ügyek, a testvérvárosi kapcsolatok, a kerületi diák- és tömegsport tartozik hozzám, valamint az önkormányzati irányítás alá tartozó egészségügyi és népjóléti ügyekért és intézményekért is én felelek a Hegyvidéken. Remélem, az Önök bizalmából tovább folytathatom a munkámat kerületünkért!

 

Pokorni Zoltán:

„Fonti Krisztina számára az a legfontosabb, hogy bármi módon, bárkivel szemben – legyenek azok akár nagyvállalatok, nagyberuházók – megvédje a hegyvidékiek nyugalomhoz való jogát. Ennek érdekében minden küzdelmet vállal, és tiszteletre méltó elszántsággal képviseli a körzetében élőket.”