Dr. Váczi János

12. számú választókerület

Fogadóóra: a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán személyesen, valamint a honlapunkon (Jelentkezés fogadóórára) történt bejelentkezés után, telefonos időpont egyeztetést követően kerül sor.

 

1970. augusztus 25-én születtem Budapesten. Középiskolai tanulmányaim elvégzése után a Testnevelési Főiskolára jelentkeztem, ahol 1988-ban kezdtem meg tanulmányaimat. Diplomámat 1992-ben szereztem meg úgy, hogy az utolsó évet Angliában a University of Chichester diákjaként töltöttem. A diploma megszerzését követően 1993-ban a Slippery Rock University of Pennsylvania hallgatója lettem. Ezt a programot 1995-ben fejeztem be egy MSc. diplomával sport administration területen.

 

Ezt követően a Testnevelési Egyetem FEFA-irodájának vezetésével bíztak meg. Az iroda volt felelős a Világbank által a magyarországi felsőoktatási intézményeknek megítélt támogatás lebonyolításáért. 1996-ban az Indiana University kineziológia tanszéke szerződtetett, feladatom a tanszék marketing és PR munkájának kidolgozása, menedzselése és ellenőrzése volt. Az egyetem egy évvel később ösztöndíjat ajánlott számomra, így újabb diplomát szereztem a sportmenedzsment területén egy olyan programban, amelyet az első három közé rangsoroltak az Egyesült Államokban.

1998-ban az Ifjúsági és Sportminisztérium kabinetfőnökének kért fel a polgári kormány sportminisztere. Ezt a tisztséget egy évig töltöttem be, majd később kommunikációs igazgatóként és miniszteri főtanácsadóként dolgoztam a Sportminisztériumban. 2001-ben a Magyar Sportmarketing Kft. ügyvezető igazgatójának kértek fel. Az állami tulajdonban működő vállalat indította útjának a Magyar Csapat programot, amely már az első évben 240 millió forint bevételt teremtett elő a magyar versenysport számára. 2003-tól a Pepsi Americas regionális marketingvezetője lettem.

Feladataim közé tartozott a Gatorade piacvezető sportital marketing munkájának vezetése négy, a régióban levő országban.

2005-ben felvételt nyertem a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának Doktori Iskolájába. Kutatási témám az állami sportfinanszírozás új lehetőségeivel foglalkozott. Ezzel kapcsolatban több hazai és nemzetközi publikációm jelent meg, a PhD fokozatot 2010 novemberében kaptam meg.

2006-tól 2010-ig a Hegyvidéki Önkormányzat kabinetfőnökeként dolgoztam. Emellett elnöke voltam a Hegyvidéki Kulturális Közalapítványnak, kurátora a Hegyvidéki Közrendvédelmi Közalapítványnak, tagja a XII. kerületi Védelmi Csoportnak és alelnöke az alcsúti Pannonia Golf Klubnak. 2010-ben a Hegyvidéken élők egyéni önkormányzati képviselőnek választottak a kerület 12. választókörzetében, majd ezt követően az Önkormányzat alpolgármestere lettem. Feladataim közé tartozik a polgármester általános helyettesítése, a Városfejlesztési Iroda, a Vagyongazdálkodási Iroda, a Hegyvidéki Rendészet, a kerületi sport és az önkormányzat kommunikációs és marketing munkájának felügyelete. 2014 októberében a 12. választókörzetben élők ismét megtiszteltek bizalmukkal, és másodszor is a képviselőjükké választottak. A képviselő-testület megbízásából a 2014-2019-es önkormányzati ciklusban ismét a Hegyvidék alpolgármestereként dolgozom.

Feleségemmel és lányommal 2003 óta élek a XII. kerületben. Szabadidőmben szeretek sportolni, olvasni és zenét hallgatni.