Dr. Péchy László

12. számú választókerület

dr.PéchyLászló

Mérnök, szaküzemgazdász vagyok – és tősgyökeres hegyvidéki. A XII. kerületben születtem, családom, nagyszüleim, szüleim is itt laktak és laknak. Érettségi után a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán szereztem erdőmérnöki diplomát. Ezt követően a Külkereskedelmi Főiskola nemzetközi marketing szaküzemgazdász szakán diplomáztam, majd 1995-ben Kanadában elvégeztem az ACADIA Egyetem gazdasági vezetőképző szemináriumát. Tudományos fokozatot szereztem 2012-ben Sopronban, a Nyugat-Magyarországi Egyetemen anyagtudományok és technológiák tudományágban. Több gazdasági és marketing-szakterületen betöltött állás után jelenleg gazdálkodom.

Szakmámból fakadóan szeretek túrázni, az erdőket járni. Több civil szervezet munkájában is részt veszek. Családi kötődéseim miatt foglalkoztat a határon túli magyarság élete. Szabadidőm egyik kedvenc elfoglaltsága a történeti épületek kutatása; elnökségi tagja vagyok a Magyar Kastélyok és Kúriák Egyesületének, amely a Kárpát-medencei műemlék épületek sorsát kíséri figyelemmel.

A helyi közéletnek 1993 óta vagyok aktív tagja, 1998-tól a Hegyvidék egyéni körzetben megválasztott önkormányzati képviselőjeként dolgozom. Korábban az önkormányzat városépítési és városfejlesztési bizottságának, jelenleg a pénzügyi bizottságnak, valamint a környezetvédelmi és közbiztonsági bizottságnak a munkájában veszek részt.

Remélem, az Önök bizalmából továbbra is folytathatom képviselői munkámat, és hozzájárulhatok a Hegyvidéki Önkormányzat testületének eredményes működéséhez!

 

Pokorni Zoltán:

Péchy László tapasztalatából fakadóan pontosan tudja, hogy egy önkormányzati képviselő dolga meghallgatni a hozzá forduló embereket, átérezni a gondjaikat, és megpróbálni azokra megtalálni a megfelelő megoldást. Ennek érdekében a konfliktusoktól sem riad vissza, de minden alkalommal egy cél vezérli: segíteni a közügyeket és a körzetében élőket.”