Dr. Gidófalvy Dénes

9. számú választókerület

dr.GidófalvyDénes

Budapesten születtem 1978-ban székely eredetű, ötgyermekes családba. Felmenőim tősgyökeres hegyvidéki polgárok voltak, és engem is a kerülethez kötnek diákéveim felejthetetlen emlékei: a család, a templom, az iskola, a sport és a barátok. Neveltetésem alapértékei a katolikus vallásban gyökereztek, ezek segítenek ma is eligazodni a mindennapi élet útvesztőiben. Már fiatalkorom óta jelen van az életemben a helyi közösség tagjai iránt érzett felelősség, és úgy gondolom, adottságaim képessé tesznek arra, hogy javítsak mások közérzetén és a kerületi épített környezeten.

A mai nevén Szent Margit, középiskolai tanulmányaim idején Kaffka Margitról elnevezett gimnázium első egyházi osztályában érettségiztem. Első diplomámat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hittudományi, a másodikat a jogi karán szereztem, ez idő alatt két évig történelmet is hallgattam az ELTE-n. 2003 óta a dolgozom a közigazgatásban, 2010-től külsős képviselőként segítettem az önkormányzat környezetvédelmi és közbiztonsági bizottságának munkáját. Először a 2014-es önkormányzati választásokon nyertem egyéni képviselői mandátumot a Hegyvidék 9. sz. választókörzetében.

Szeretem a természetet; Erdélybe évente ellátogatok, mondhatni, „hazatérek”, hiszen Gidófalvát második otthonomnak tartom. Polgári, konzervatív gondolkodásmódom, az empátia és a konstruktív együttműködési készségem megkönnyíti azt a csapatmunkát, amire a Hegyvidék lakóinak véleményem szerint szüksége van.

 

Pokorni Zoltán:

„Gidófalvy Dénes tudja, hogy a huszonegyedik század budai polgárai egészséges lakókörnyezetet, nyugodt mindennapokat szeretnének. Képviselőként önálló akciókat is kezdeményez, legyen szó szoborállításról, vagy parkfejlesztésről. Néha sok nehézséggel, konfliktussal járó munkáját kedvesen, derűsen végzi.”