Interjú Tóth Dezsővel (11. vk.)

Posted on

Toth_Dezso_szorolap

Tősgyökeres hegyvidékiként szűkebb és tágabb értelemben is otthona önnek a kerület. Mennyire vett részt eddig a közéletében?

A Hegyvidéken születtem 1982-ben, azóta is itt élek a családommal. Erős a kötődésem a kerülethez, hiszen felmenőim generációkon át itt éltek, élnek. A Hegyvidék már kiskorom óta fontos szerepet tölt be az életemben; ide jártam óvodába, iskolába, plébániai közösségbe. A zugligeti kempingben tanultam meg korcsolyázni, a Harangvölgyben szánkózni. Aztán az érettségi után kétéves technikumot végeztem nyomtatványszerkesztő technikus szakirányon, majd a Budapesti Műszaki Főiskolán műszaki menedzser szakon szereztem a diplomámat. A főiskola mellett marketingterületen helyezkedtem el, jelenleg is ezzel foglalkozom. A hegyvidéki elkötelezettségem okán a korábbiakban különböző bizottságok munkájában vettem részt, a háttérből segítettem tevékenységük irányítását, ennek köszönhetően több részterületet is alaposan megismertem, és reális, átfogó kép alakult ki bennem a teljes kerületről is. Tudom, hol van nagyobb szükség a fejlesztésre, és arról is van pontos elképzelésem, hogy mely területeken lehetne észszerűsíteni. Mindenképpen az a cél lebeg a szemem előtt, hogy – miként eddig is az volt, ezután is – a Hegyvidék élhető, szerethető, biztonságos, kényelmes kerület legyen, melynek képviselői, vezetői az itt élőkért dolgoznak, munkájukat felelősen és számon kérhetően végezzék, a jelenlegi lakosság a jövőben ide születő, ide költöző kerületiek érdekében. Az apaságra készülve azt tartom a legfontosabbnak, hogy olyan kerületben élhessünk, ahol gyerekeink a gazdag múltból táplálkozva, szellemileg gyarapodva, fizikailag egészségesen fejlődve cseperedhessen fel, hogy aztán szüleik, nagyszüleik példáját követve maguk is felelős vezetői legyenek szűkebb pátriájuknak.

Konkrétan mely területek munkájában vett részt és milyen tapasztalatai vannak?

Külsős bizottsági tagként részt vettem a kerületi Szociális és Családügyi Bizottság munkájában, melyben többek között az önkormányzati tulajdonban lévő kulturális, közművelődési feladatot ellátó intézmények éves működését ismertem meg, az intézményvezetők beszámolóin keresztül. A beszámolókban ismertetett számos fejlesztést a különböző helyszíni bejárások alkalmával személyesen is megtapasztaltam. A Hegyvidéki Útfejlesztési Testület tagjaként végigkísértem számos fejlesztés megvalósítását, munkámmal folyamatosan támogatom a lakókörnyezetünket érintő jövőbeni fejlesztések felmérését és tervezését.

 

Az előbbiekben elhangzottakból kiderül, hogy hamarosan ön is családos ember lesz. Mit gondol, mi a vonzó a Hegyvidékben a fiatal családok számára? Miért érdemes ide költözni vagy itt élni?

A Hegyvidék báját számomra a különleges kettőssége adja. Miközben az ajtón kilépve rögtön szinte tapintható a természet, ugyanakkor mégis közel van a város a maga nyüzsgő forgatagával, csodaszép helyeivel, kulturális intézményeivel, boltjaival és vendéglátó egységeivel. Sokaktól hallottam már, főleg fiataloktól, hogy jobban szeretik a nyüzsgést, ám a gyermekekre is tekintettel úgy vélem, hogy a nyugodt, békés környezet és jó levegő elsőbbséget élvez a pezsgéssel szemben. A kerület nagy előnye, hogy szinte egymást érik a jobbnál jobb bölcsődék, óvodák, iskolák, így nem kell nagy távolságokat megtenni a megfelelő intézmény eléréséhez. Hegyvidéki sétáim során nagyon szeretem felfedezni a százéves épületeket, ezért is jelent számomra nagy örömet, hogy folyamatosan megújulnak és visszanyerik régi fényüket. Szabadidőmben szeretek túrázni, sportolni, és bár egyik hobbim az utazás, szívemhez mégis a Normafa áll legközelebb. Ez nem is csoda, hiszen a Normafa Budapest ékessége, egy olyan hely, ahová nemcsak a fővárosiak, de az ország és a világ minden tájáról, minden évszakban érkeznek kirándulók. Különleges helyszín, ahonnan nemcsak a kilátás páratlan, de az itt kapható rétesnél jobbat nehezen találunk. Olyan emberként, aki hamarosan maga is kisgyermekes szülő lesz, jó érzés látni a nagy számban épülő és megújuló játszótereket, várom már, hogy gyermekemmel én is felfedezhessem és használatba vehessem őket. Az biztos, hogy mindazt a számtalan élményt, amit én éltem át itt valaha, igyekszem majd a saját gyerekeimnek is biztosítani.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s