Interjú Menyhárt Évával (5. vk.)

Posted on

Menyhart_Eva_szorolap

Túlzás nélkül: ön a Kulturális Szalon szíve-lelke. Hogyan fér meg a Szalon vezetése és a képviselői munka egymással?

Kiegészítik és erősítik egymást. Gyermekkorom óta közösségben érzem jól magam, mindig is fontos volt számomra a másik ember, legyen az közvetlen családtag, barát, munkatárs, ismerős. Pedagógusi-mentálhigiénés végzettségem még inkább ezen az úton indított el, sohasem voltam magányos típus. Odafigyelni a másik emberre, megérteni és felismerni értékességét és fontosságát, szerintem napjainkban egyre inkább szükséges. A Hegyvidéki Kulturális Szalon vezetőjeként valóban pezsgő közösségi élet vesz körül. A 2011 óta működő Szalon rendezvényein, előadásain folyamatosan növekszik a látogatói létszám, naponta több száz vendéggel van lehetőségem találkozni. A velük való kommunikáció hallatlanul értékes információ mindarról, ki mitől érzi jól magát a Hegyvidéken. A rendezvények, művészeti kiállítások résztvevői mellett számos civil közösség végzi tevékenységét a Szalonban, így lehetőségem van a kerületi civil szervezetekkel való közvetlen kapcsolattartásra is. Igyekszem a megismert kerületi problémák megoldásában képviselőként közreműködni. A képviselői fogadóóráimon sokan szinte ismerősként keresnek meg, bizalommal fordulnak hozzám, s ez gördülékennyé teszi az együttműködést.

A Hegyvidék központi része mára igazi közösségi térré vált, ahol a családok, a fiatalok és az idősebb korosztály is jól érzi magát. A Városfejlesztési bizottság tagjaként milyen jövőbeli fejlesztésekre számíthatunk?

A Városháza tér egyik oldala maga a polgármesteri hivatal. Aljában a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Ízlelő étterem, másik felén a megújult Kulturális Szalon, földszintjén a Miliő Café és Bistro. A közelben van a MOM Kulturális Központ, a MOMSport valamint számos, különféle szolgáltatást nyújtó üzlet, orvosi rendelő, patika. Valóban a kerület szíve, olyan pezsgő közösségi tér, ahol hetente kétszer termelői piac, évente számos alkalommal Városháza téri fesztiválok, valamint Adventi vásár várja a hegyvidékieket. Kiemelendő a közelben lévő igényes és minőségi játszóeszközökkel felszerelt Margaréta játszótér, a téren álló Könyvszekér; szinte nincs olyan korosztály, amelyik ne fordulna meg a kerület e központi részén. Városfejlesztési bizottsági tagként mindig is örömmel támogattam a közösségi terek kialakítását, a játszóterek felújítását, zöld területeink gondozását, új zöld szigetek kialakítását. Szeretnénk még több szobrokat a parkokba, fokozzuk az utak, járdák folyamatos karbantartását, javítását, a térfigyelő kamerák kiépítését, mert a kerületiek biztonsága nagyon fontos. A közeljövőben is számos játszótér újul meg, a Tállya utcai, Deres utcai játszóterek mellett hamarosan a körzetemben található Pagony utcai játszótér is a közösség igényét ismerve újulhat meg, nyár végén a Zugligeti iskola bővítése gazdagítja kerületünket. A támogatott lakhatás biztosítására hamarosan birtokba veheti a Fejlesztő Napközi Otthon 8 gondozottja az önkormányzat által biztosított lakást. Bizottsági tagként örömmel támogatom a szociálisan rászorulók lakhatását biztosító új intézkedéseket. Visszatérve a kerület Böszörményi út és környéke részéhez: a közeljövőben várható a Böszörményi út fejlesztése, az üzlethelyiségek és társasházak homlokzatának megújítása, előkertek kialakítása a társasházakkal együttműködve.

 

Az ön munkája az, ami másnak a szórakozás, művelődés. A munka után mi jelenti a kikapcsolódást?

A rendezvényszervezés, a Szalon programvezetése nem nyolc órás munkaidő, de egy-egy sikeres rendezvény, program végén az elégedettségüket, tetszésüket és örömüket kifejező látogatók dicsérő véleménye feledteti a fáradalmakat. Arra is van példa, hogy a saját szalonbeli programjainkon való együttlét a vendégekkel önmagában egy kikapcsolódási lehetőség.

A munkám mellett a családom a legfontosabb közege a kikapcsolódásnak, a regenerálódásnak. Szabadidőnkben igyekszünk közös családi programokat szervezni, sokat kirándulunk, túrázunk a hegyekben, madármegfigyelő túrákon veszünk részt. Igazi kikapcsolódás az olvasás, a zenehallgatás, egy-egy színházi előadás megtekintése. Szeretek úszni, jógázni, mozogni a szabad levegőn. Szívesen kertészkedek, ápolom a kiskert virágait, bokrait. Szeretek sütni-főzni, mely szintén családi program nálunk, melyből mindannyian kivesszük részünket.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s