Interjú Fonti Krisztinával (7. vk.)

Posted on

Fonti_Krisztina_szorolap

Melyek a kedvenc helyei a kerületben?

Sok olyan pont van a Hegyvidéken, ami nagyon kedves a szívemnek, ezért egyet-kettőt nehéz kiválasztani. Mivel hosszas felsorolást nem szeretnék tenni, elsőként talán a Királyhágó teret emelném ki. A közelében lakom, így nap mint nap átmegyek a téren, és minden alkalommal hat rám a varázsa. Szeretem például, hogy bár sokan töltik itt szabadidejüket – idősek üldögélnek a padokon a szökőkút körül, szülők kisgyerekekkel játszanak a patak mellett, kutyákat sétáltatnak –, a tér mégsem zsúfolt, hanem megőrizte családias hangulatát.

Ez a tér azonban nem „városközpont”. Az eddig hiányzott a kerületből. Ezért is alakítottuk ki a Városháza teret, amely mára közkedvelt területként működik. Mivel itt dolgozom, itt is naponta megfordulok, sőt az irodám ablakából is ide látok. Sokan megfordulnak a téren, s mára már nem csupán átszaladnak itt az emberek, hanem leülnek, megpihennek, beszélgetnek, itt találkoznak egymással. Vagyis szerves részévé vált a kerületnek.

Itt található a Kulturális Szalon új, modern épülete, ami számtalan programmal várja a hegyvidékieket a kisbabáktól a legidősebbekig. Nagyon jó közösségek működnek itt, s talán ez a legnagyobb értéke ennek a nagyszerű intézménynek.

Vagy gondoljunk a Margaréta játszótérre, amely nem csupán a kerület, de egész Budapest egyik legnépszerűbb játszótere. Nagyon sok család jár ide, jó hallani egész nap a gyerekek vidám zsivaját.

Igazán teljes az Ízlelő étterem június megnyitásával lett a tér. Túlzás nélkül mondhatom, hogy szívügyem az Ízlelő, mely megváltozott munkaképességű embereknek ad lehetőséget munkára, kiteljesedésre. A családias hangulat, a kedves kiszolgálás mellett igazi gasztronómiai élményekben lehet részünk, ami nagy öröm itt a kerület szívében. Sokat dolgoztunk munkatársaimmal azon, hogy megnyílhasson az Önkormányzat épületében ez az étterem, mondhatom, valóban a szívügyemmé vált, ezért nagyon örülök a megvalósulásának, s jó látni, mennyien ebédelnek itt az önkormányzat dolgozói mellett fiatalok és idősebb környékbeliek.

Mi a legjelentősebb eredmény, amit a körzetében elért?

Folyamatosan kapcsolatban vagyok a körzetemben lévőkkel, és ezt nagyon fontosnak tartom. Az elmúlt évek során rájöttem, hogy csak így ismerhetem meg az emberek problémáit, és ez a feltétele annak is, hogy segíteni tudjak a gondjaikban.

Nem csupán a fogadóóráimon keresnek meg, hanem rendszeresen megtalálnak e-mailen és telefonon is, így valóban sokakkal vagyok folyamatosan kapcsolatban.

Komoly sikereim egyike – visszajelzésekből tudom, hogy sokan így értékelik –, hogy rengeteg munkával sikerült elérnem Gulyás Gergely országgyűlési képviselőnk segítségével, hogy a Déli pályaudvar területéről végleg kivonták azt a dízel tolatómozdonyt, ami az elmúlt évtizedekben megkeserítette az Avar utcaiak életét, éjszakai nyugalmát. Illetve hasonló siker volt szintén azon a területen, hogy múlt év őszén a vágányfelújítások végül úgy zajlottak, hogy egyetlen éjszaka sem zavarták vele a környékbeliek nyugalmát. Bevallom, komoly, több hónapos személyes küzdelmemmel sikerült ezt elérnem, dacára annak, hogy a munkálatok a tervek szerint két héten át, éjjel-nappal nagy zajjal jártak volna. Ezekben az esetekben is a környéken élőkkel közösen értük el a sikert.

 

Szabadidejében merre jár a Hegyvidéken

Szabadidőmet legszívesebben a családommal töltöm. Van egy kutyánk, akit rendszeresen sétáltatunk.

Hétköznaponként a szépen megújult Királyhágó téri kutyafuttatóba visszük, de sokat járunk vele a Csörsz parkban kialakított kutyafuttatóba is, mert családias békés hely, ahol a gazdik figyelnek kutyusaikra és egymásra, illetve mert a kutyánk nagyon szereti az ott kialakított kis akadálypályát.

Hétvégenként gyakran járunk a Normafához, az év bármely szakában nagyon szeretünk ott sétálni.

Boldog vagyok, hogy a Hegyvidéken élhetek, mert ez a kerület nagyszerű környezetet biztosít mind a hétköznapokhoz, mind a különleges alkalmakhoz, ünnepekhez. Ebben a kerületben otthon van a művészet, a tudás, a sport, a szociális biztonság, minden, ami az ember teljes, kiegyensúlyozott, polgári életmódjához szükséges lehet. Büszke vagyok arra, hogy képviselőként, alpolgármesterként én is részese lehetek ennek a közösségnek, és boldogan dolgozom fejlődéséért, gyarapodásáért.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s