Interjú Dr. Péczely Attilával (3. vk.)

Posted on Updated on

Dr_Peczely_Attila_szorolap

Sokan tudják önről, hogy a képviselőség mellett évek óta segíti a kerületi lakosokat ingyenes jogsegéllyel. Folytatja ezt a továbbiakban is?

Természetesen, mindenképpen szeretném folytatni. Az elmúlt években, egészen pontosan 2006 óta képviselőként sok száz kerületi polgárral találkoztam és tudásomhoz mérten igyekeztem ellátni őket tanácsokkal a felmerülő jogi problémáikban. Nagyon megtisztelő számomra, hogy hónapról hónapra felkeresnek a kerületi lakosok közül jó páran, megosztják velem kisebb nagyobb problémáikat és jogi tanácsot kérnek tőlem. Jó érzés megoldást találni, jó mederbe terelni a kisiklott élethelyzeteket. Mint a Jogi és Ügyrendi Bizottság elnöke kötelességemnek éreztem, hogy segítsem a hegyvidéki polgárokat, ezért is indítottuk útjára 13 éve azt a havonta megtartott jogi fogadóórát, ahol kifejezetten a kerületi lakosoknak nyújtok jogi tanácsot, adok véleményt, vagy látom el az engem felkeresőket iránymutatásokkal. Az elmúlt évek során több száz emberrel kerültem így kapcsolatba, és láttam bele mindennapi jelentős, vagy apróbb jogi problémáikba. Őszintén remélem, hogy az engem felkereső kerületi polgárok javát tudtam szolgálni tanácsaimmal, észrevételeimmel.

Milyen különleges problémák merültek fel a választókörzetében az elmúlt években? Sikerült azokra megoldást találni?

Nagyon szerteágazó kérdésekkel fordulnak hozzám a kerületi polgárok. Egy társasház közös képviseletével kapcsolatos problémáktól, a devizahitel rendezésének lehetőségein át az öröklés jogi kérdésein keresztül szinte mindenféle felmerülő problémával találkoztam már. Sok esetben a tanácsot kérő lakos rendszeresen jön vissza hozzám és beszámol az ügyében történt fejleményekről, és átbeszéljük a további jogi lehetőségeit. A legtöbb esetben elégedetten fejezem be a tanácsadást, sikerül megoldást találni a felmerülő kérdésekre. Ha óhatatlanul nem is járunk mindig sikerrel, legjobb tudásom szerint mégis erre törekszem. Előfordul olyan is, hogy valaki csak elpanaszolni szeretné az őt nyomasztó magánéleti gondjait, és tökéletesen tisztában van a jogi lehetőségekkel, megoldással, csak szeretné megosztani ezt egy kívülállóval. Természetesen ilyenkor is nagy figyelemmel és türelemmel állok a választópolgárok rendelkezésére. A felmerülő nehézségek és megoldásra váró feladatok mellett még nagyon sok pozitív dolgot sikerült elérnünk, amik a kerületben lakó polgárok mindennapjait teszik könnyebbé, javítják a hegyvidékiek közérzetét. Megtisztelő bizalmuk révén a 2006. óta a helyhatósági választásokon mandátumot szereztem, így a Jogi és Ügyrendi Bizottság elnökeként és a Pénzügyi Bizottság tagjaként folytathatom az önkormányzati képviselői munkát. A jövőben is minden igyekezetemmel a hegyvidéki polgárok javát, kerületünk fejlődését fogom szolgálni, bízva abban, hogy a fáradságos munka után közösen élvezhetjük a még szebbé, takarosabbá varázsolt kerületünket. Én is a Hegyvidéken nőttem fel, szüleim itt élnek, nagyszüleim is hegyvidékiek voltak. Rendkívül sok szép gyerekkori és felnőtt emlék köt ide, azon belül is különösen az Istenhegyhez és a Városmajorhoz. Éppen ezért érzem nagy szükségét annak, hogy megőrizzük, ápoljuk lakókörnyezetünk értékeit, közös erővel tegyünk fejlődéséért. Negyvenhárom éves jogász, ügyvéd vagyok. Nős, két gyermek édesapja. Ennél többet talán el sem kell mondanom magamról ahhoz, hogy mindenki számára bizonyossá váljék: mind a magánéletemben, mind a munkámban nagyon fontos, hogy a kerületünk fejlődjön, erősödjön, gyarapodjon. Hogy az, ami eddig is vonzóvá tette a Budapestre költözők vagy idelátogatók előtt, még láthatóbbá váljék, azaz hogy egy olyan élhető és nagyon szerethető kerületünk legyen, ahol a lakosság jól érzi magát, biztonságban van, ahol – a Hegyvidéken – egészséges kölcsönhatásban él és létezik ember és természet. Olyan szűkebb pátria, ahol a családok minden generációja megkapja azt, amire kora szerint a legnagyobb szüksége van, vagyis kiváló oktatást, megbízható egészségügyi ellátást, biztos megélhetést, tartalmas kikapcsolódási lehetőségeket és sok kulturális élményt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s