Interjú dr. Harmos Andreával (1. vk.)

Posted on Updated on

Dr_Harmos_Andrea_szorolap

Ön több, mint két évtizede önkormányzati képviselő. Mit tart az elmúlt 5 év legfontosabb eredményeinek körzetében?

Választókörzetem folyamatos fejlődésen megy keresztül. Örvendetes tény, hogy egyre több fiatal választja otthonául kerületünket, ez azonban számos új feladatot von maga után: játszóterek építését, bölcsőde-, óvoda- és iskola-bővítéseket, korszerűsítéseket, a sport és turisztikai lehetőségek átgondolt bővítését. E folyamat egyik eredményeként került sor a Határőr úti játszótér csaknem négymillió forintos újjáépítésére és a Svábhegyi Bölcsőde idei, 48 új férőhelyes bővítésére.  Az intézményi és zöldterület-fejlesztések kapcsán megtörtént a Barabás villa tetőszerkezetének rekonstrukciója, nyílászáróinak, burkolatának cseréje több mint 40 millió forint értékben.

Az elmúlt években több útburkolat, járda újult meg a körzetemben. Az útpályák (Gaál J. u., Gyógyfű u., Határőr út, Schwartzer F. u., Városmajor u.), járdák (Gaál J. u., Kék Golyó u., Ráth Gy. u., Roskovics u., Városmajor u.,) lépcsők (Csaba lépcső, Pethényi köz, Pethényi lépcső) építésére és kijavítására összességében több mint 350 millió forintot fordítottunk.

A közlekedés biztonságosabbá tételéért az elmúlt években térfigyelő kamera-rendszereket építettünk ki a Határőr u. 27. a Szent Orbán tér 1., a Zeke u. 1., Alma u. 5., valamint a Városmajor út-Csaba u. kereszteződésben.

Évek óta többfunkciós takarítógép, nagyteljesítményű, szelektív hulladék-présgép, szezonálisan modern hóeltakarító szolgálja a közterületek tisztaságát.

Az Egészségügyi Bizottság vezetőjeként és az Oktatási Bizottság tagjaként mit emelne ki az utóbbi évek eredményei közül?

Folyamatosan zajlik a háziorvosi rendelők felújítása, 2016-tól 8 háziorvosi rendelő és 11 szervezeti egység teljes felújítása valósult meg. A program idén is folytatódik, további 5 háziorvosi rendelő újul meg. A tavalyi év folyamán a felnőtt háziorvosi ügyelet új, szebb helyszínen, a Városmajor utca-Csaba utca sarkán került kialakításra.

Nagy változást hozott kerületünk életébe, hogy a 7 éve szerény körülmények között működő Kulturális Szalon tavaly ősszel méltó helyet kapott a Törpe u. sarkán épült modern ingatlanban, létrehozva ezzel Buda egyik legszebb kulturális központját, barátságos terét az itt élők megelégedésére. Az új épület 5 foglalkoztatójában 2018-ban havi 250 eseménnyel, napi 20 programmal várta az érdeklődőket, akik között örvendetesen nő a fiatalok száma.

A Szalon szervezésében működő Szabadegyetem olyan előadássorozat, amely egészségtudatosságra, egészséges életmódra tereli a figyelmet. A sorozat része az „Egészséges Hegyvidék Programnak”. Gyógytorna, jóga, tánc, önismereti kurzusok, kórus és sok egyéb tartalmas program szolgálja a testi-lelki egészséget.

Az épület falain túlmutató Gyalogló klub évente 20-22 alkalommal, összesen mintegy hatszáz embert mozgat meg.

A Szent Ferenc Kórházzal együttműködve 2018-ban kialakítottuk a három nehézségi fokozatú „Kardio tanösvény”-t a Normafa és a Libegő között.

2014-től vezettük be a „Szépkorúakért a Hegyvidéken”, 2017-től pedig az „Otthon megöregedni”, valamint a kicsik számára a „Hegyvidéki Baba vagyok” programot.

A rászoruló családok 2016-tól táborozási kedvezményben részesülhetnek, valamint a fogyatékkal élők számára 2018-ban került bevezetésre a lakhatási támogatás. Szintén a tavalyi évtől áll rendelkezésre a látássérültek részére futár-távirányító. Több kedvező juttatás érhető el a rászoruló időskorúak számára: szállítási szolgáltatással, fűtési hozzájárulással segítünk. Az állattartóknak kedvezve idén bevezettük az eboltási támogatást. Karácsony ünnepe előtt a rászorulók évről évre anyagi segítséget kapnak az önkormányzattól.

Az elmúlt huszonegy évben ciklusokon átívelő programok megvalósításában volt lehetőségem részt venni a választók bizalmának köszönhetően. Remélem, képviselői munkámmal továbbra is hozzájárulhatok a Hegyvidéki Önkormányzat testületének eredményes működéséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s