Interjú Dr. Gidófalvy Dénessel (9. vk.)

Posted on

Dr_Gidofalvy_Denes_szorolap

Mit jelent önnek a Hegyvidék?

Kis túlzással az életerőt. Ide születtem, ide kötnek gyermek-, ifjúsági- és felnőtt korom legszebb emlékei, a Kós Károly iskola, a városmajori Jézus Szíve plébánia, a BSE tenisz és vívó szakosztálya és megannyi családi emlék, baráti felfedező túrák, csavargások. A gyerekkorom óta itt megtapasztalt értékek a mai napig erősen meghatározzák az életemet. Már fiatalon fontosnak tartottam, hogy kivegyem a részem a közös feladatokból. Aktív szerepet vállaltam a helyi plébánia közösségi életében, így az ottani barátaimmal egyebek mellett beteglátogatásokat és a határon túliak megsegítését célzó programokat szerveztünk. Nagyon sok szegletét ismerem, miközben nagyon sokat is tud változni 20-30 év alatt egy kerület zsongása, arculata, az éltető erő lüktetése. Ettől még a kerület fundamentuma, jellegzetessége ugyanaz marad, amitől nem lehet elszakadni, ha az ember beleszagolt a levegőjébe.

Az első önkormányzati képviselői ciklusa ér most véget a hegyvidéki önkormányzatban. Milyen tapasztalatokkal gazdagodott?

Noha már 16 éve dolgozom a közigazgatásban, és 2010-től négy éven keresztül külsős képviselőként segítettem a hegyvidéki önkormányzat Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottságának munkáját, a 2014-es önkormányzati választások óta lettem a választópolgárok bizalmából a Hegyvidék 9. sz. körzetében képviselő. Bár jogi képzettségem révén addig is jól ismertem az önkormányzati rendszert, érdekes érzés volt először részt venni egy öt éves döntéshozatali eljárás során a frontvonalban. Szerettem az egyeztetési folyamatokat, és azokat a helyzeteket, ahol a cselekvési szabadság és készség is megjelent. A képviselőtársak mindegyikével sikerült normális kapcsolatot kialakítani, dacára annak, hogy az ideológiai elképzelésink nem feltétlenül egyeznek meg. Igyekeztem minden beérkező bejelentésnek utána járni és szóvá tenni a megfelelő fórumon. Mivel nagyon sok barátom vagy családi ismerősöm lakik a kerületben, tudták, hogy kihez forduljanak kérdésekkel, probléma felvetésekkel, én pedig örömmel adtam felvilágosítást.

 

Milyen fő feladatokat kell megoldani a Hegyvidék jövője érdekében?

Ahogy az első kérdésnél kitértem erre, nagyon sok minden változik öt-tíz-húsz év alatt. Nekünk az a feladatunk, hogy próbáljuk a felgyorsult világ által generált globális jelenségeket mederben tartani, terelni, a kialakult különféle társadalmi, környezeti, etikai tényezőkre, kihívásokra pedig megfelelően adott válaszokat kínálni. Lakókörnyezetünk, az épített környezet és fennálló természetvédelmi értékeink, parkjaink szakszerű gondozását, az utókor számára való megőrzését fontos feladatnak tartom, akárcsak a Hegyvidék közösségi életét szolgáló értékközpontú kulturális és egészségápoló sportélet alakítását.

Mindemellett figyelnünk kell arra, hogy a jövőben még több lesz az autó, ami a kerület életének egy problémás gócpontja. Gyakori összeütközés van a parkolás, az autós közlekedés és természeti környezet megóvásának kontextusában. De mondhatnám a kerületben munkát vállaló nővérek, közszolgálati dolgozók lakásproblémájának kérdéseit is. Az évről évre egyre erősebben jelentkező természeti csapások okozta károk és ezek preventív kezelési módja is kellő figyelmet kíván, amit csak közösségben, együtt gondolkodva lehet megfelelően elérni.

Ha újra elnyerem a választópolgárok bizalmát, ennek elősegítésében és a megoldási módozatok kidolgozásában szeretnék aktívan részt venni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s