Interjú Dr. Bernyák Adriennel (2. vk)

Posted on Updated on

Dr_Bernyak_Adrienn_szorolap

A Hegyvidék egyik legismertebb pontjának képviselőjelöltje ön. Megítélése szerint mit lehet, és mit kell tenni a Városmajorért?

Valóban emblematikus területe a Városmajor a kerületnek. Fontosnak tartom a zöldterület megőrzését, a park sport-és játszóeszközeinek karbantartását. nagyon sokan jönnek ide pihenni, feltöltődni, ezért nem tartom szerencsének, hogy parkolóhelyként is funkcionáljon, ezért kitiltanám az autókat a park területéről.

Az eltelt évek alatt hagyományossá vált a templom előtti téren a termelői piac, megszoktuk, igényeljük a kínálatát. Azt gondolom azonban, hogy mind a termelők, mind a vásárló hegyvidékiek megérdemlik, hogy az árusítás korszerűbb, mondhatnám: kulturáltabb körülmények között folyhasson. De ez igaz nem csupán a piacra. Figyelek arra, hogy a közterületek, utak, járdák, lépcsők folyamatos karbantartása megtörténjen.

Ami e téren még szintén fontos, és örülök neki: a térfigyelő kameráknak is köszönhetően javult a közbiztonság.

A piac révén említette a templomot is, mely köztudottan a szívügye. Eddig is sokat tett érte, de vannak-e további tervei?

A Sztehlo Lili Kulturális Egyesületet 2016-ban alapítottuk társaimmal, többek között azzal a céllal, hogy rossz állapotban lévő vagy megsemmisült képző-és iparművészeti alkotások felújítását kezdeményezzük, abban részt vállaljunk. Elsőként a II. világháborúban elpusztult Városmajori Jézus Szíve Plébániatemplom Szent Erzsébet üvegablakának pótlását tűztük ki célul, ami júniusban elkészült és hetvenhat év után újra látható. A további két, üresen álló ablakok üvegezésére országos képzőművészeti pályázatot hirdetünk meg még idén augusztusban.

Az ön nevét mégis a legtöbben a zugligeti iskola igazgatójaként ismerték meg, nemcsak a diákok és hozzátartozóik, de programjaik révén a kerületi lakosok is.

Immár nyolc éve, 2011 óta vagyok igazgató ebben a barátságos, jó hangulatú iskolában, ahol a magas színvonalú oktató-nevelő munka mellett nagyon fontosnak tartom a jól működő közösségi életet. Az elmúlt években jelentősen megnőtt a gyereklétszám. Néhány év alatt több, mint kétszerese lett diákjaink száma: míg 2011-ben százötven volt a tanulói létszám, idén már háromszázötven diákunk van. A jelentkezők növekvő számának köszönhetően 2014 óta nemcsak egy, hanem két első osztály indul, így kinőttük a jelenlegi épületünket. A Hegyvidéki Önkormányzat vezetőinek köszönhetően a 128 éves iskola történetében soha nem látott mértékű fejlesztés valósul meg, hiszen a valamikori Fácán vendéglő felújított épületében szeptembertől az iskola felső tagozatos diákjai kezdhetik el a tanulmányaikat. Az új épületszárnyban helyet kapott többek között nyolc tanterem, kísérletezésre kiválóan alkalmas természettudományi előadó, modern informatika terem, négyszázötven négyzetméteres tornaterem, alkotóműhely, ahol a Moholy- Nagy Művészeti Egyetem munkatársaival közösen, a tárgyalkotás segítségével tesszük kézzel foghatóvá, könnyen érthetővé a reál és természettudományi tantárgyakhoz kapcsolódó elméleti ismereteket.

Mind a diákok oktatásával-nevelésével, mind a Városmajori Templom állagának megőrzésével, javításával illetve az egész Városmajor korszerűsítésével és megóvásával azt szeretném elérni, hogy a hegyvidéki polgárok jól érezzék magukat kerületünkben, tágabb otthonuknak tekintsék lakóhelyüket.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s